Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Peruna, punnittu kuorineen 240g155kcal3.8g31.6g0.4g2g
Porkkana 240g78kcal1.5g13.3g0.5g6.1g
Paistijauheliha nauta 5%959g1237kcal199.4g0g47.9g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.4g6.7kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa240g719kcal55.1g0g55.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3864g4522kcal526.4g114.6g209g25.6g
Valittu annoskoko1932g2261kcal263.2g57.3g104.5g12.8g
Annoskoko puolitettuna966g1131kcal131.6g28.7g52.3g6.4g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794