Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 3884g8483kcal710g0g633.1g0g
Sipuli 259g78kcal3.2g12.4g0.5g4.4g
Valkopippuri 18g51kcal1.9g7.7g0.4g4.7g
Vesi, vesijohtovesi 5179g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g168g47kcal1g10g0.3g4.2g
Lanttu, keitetty, suolaa 155g46kcal1.6g7.3g0.5g2.8g
Peruna, keskikokoinen 60g311g186kcal4.7g40.4g0.3g2.8g
Suola, annos 3g26g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g17784kcal1444.8g155.6g1270.2g37.8g
Valittu annoskoko10000g8892kcal722.4g77.8g635.1g18.9g
Annoskoko puolitettuna5000g4446kcal361.2g38.9g317.6g9.5g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392