Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1167g237kcal7g44.4g3.5g16.3g
Valkoviini kuiva 58g40kcal0.2g0.4g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g82g23kcal0.5g4.9g0.2g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g13kcal1g2.1g0.1g0.3g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g12g103kcal0g0g11.7g0g
Vesi467g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)35g35kcal2.6g6g0.2g0.7g
Sokeri 14g57kcal0g14g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g18g17kcal0.7g3g0g0g
Basilika, tuore 12g3.2kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl58g199kcal1.2g1.8g20.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3871g1453kcal27.2g153.4g72.4g39g
Valittu annoskoko1936g726kcal13.6g76.7g36.2g19.5g
Annoskoko puolitettuna968g363kcal6.8g38.4g18.1g9.8g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838