Marenkimelba (Painonvartijat)

4 persikkaa tai 8 mehuun säilöttyä persikanpuolikasta
4 dl vadelmia
1/2 dl appelsiinitäysmehua
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Halkaise persikat ja poista niistä kivet.

Valuta säilykepersikat, jos käytät niitä.

Levitä persikanpuolikkaat uunivuokaan ja ripottele vadelmat päälle.

Valuta appelsiinimehu joukkoon.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.

2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

3. Levitä marenki persikoiden ja vadelmien päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes marenki on väriltään kullankeltaista.

- - -

Vinkki: Valkuaiset vaahdottuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.

Pidä huoli siitä, että sekä kulho että vatkain ovat puhtaat ja kuivat.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 243 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen 1203g469kcal12g81.6g3.1g22g
Vadelma 401g165kcal4g16.4g3.2g14.8g
Täysmehu, appelsiinitäysmehu 100g45kcal0.3g10g0.1g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g140g52kcal12.6g0g0g0g
Sokeri 100g407kcal0g100.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3888g2274kcal57.8g416.2g12.8g73.6g
Valittu annoskoko1944g1137kcal28.9g208.1g6.4g36.8g
Annoskoko puolitettuna972g568kcal14.5g104.1g3.2g18.4g
Arvot/100g100g59kcal1.5g10.7g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100238