Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 402g2854kcal3g1.6g321.5g0g
Sokeri 256g1040kcal0g255.9g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai392g1371kcal47g278.2g8.2g11.8g
Kananmuna kuoreton 111g158kcal13.8g0.3g11.3g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)151g50kcal5g7.4g0g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka10g40kcal0g9.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g603g205kcal1.2g42.8g1.8g10.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g37kcal0.4g8g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3888g11544kcal141.8g1215.8g686.4g45.6g
Valittu annoskoko1944g5772kcal70.9g607.9g343.2g22.8g
Annoskoko puolitettuna972g2886kcal35.5g304g171.6g11.4g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272