Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 50g355kcal0.4g0.2g40g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen600g198kcal19.8g29.4g0g0g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.5g0.2g3.4g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki200g112kcal17g10g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3900g8542kcal299.6g1536.2g106.2g79.6g
Valittu annoskoko1950g4271kcal149.8g768.1g53.1g39.8g
Annoskoko puolitettuna975g2135kcal74.9g384.1g26.6g19.9g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567