Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 45g34kcal0.8g6.9g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g11g7.9kcal0g0.5g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)28g24kcal0.3g1g2g0g
Kasvisliemikuutio 2.5g7.5kcal0.2g0.3g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 45g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.3g7.7kcal0.2g1.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana394g199kcal4g28g5.6g4g
Valittu annoskoko197g99kcal2g14g2.8g2g
Annoskoko puolitettuna99g50kcal1g7g1.4g1g
Arvot/100g100g50kcal1g7.1g1.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445