Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 375g1286kcal38.2g262.3g4.5g13.1g
Sokeri 28g114kcal0g28.1g0g0g
Voi 234g1699kcal2.8g0.9g190.4g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g47g30kcal1.6g0.1g11.7g0g
Sokeri 304g1236kcal0g304.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 351g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g241kcal7.2g49.2g0.8g2.5g
Sitruunamehu, laimentamaton70g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 281g119kcal27.6g1.1g0.3g0g
Sokeri 199g808kcal0g198.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3920g11094kcal155.2g1691.4g415.4g31.4g
Valittu annoskoko1960g5547kcal77.6g845.7g207.7g15.7g
Annoskoko puolitettuna980g2773kcal38.8g422.9g103.9g7.9g
Arvot/100g100g283kcal4g43.1g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238166