Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1200g289kcal21.7g26.4g3.6g27.6g
Lihaliemikuutio Maggi17g46kcal1.5g1.2g3.8g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%300g480kcal8.1g8.1g45g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3936g1638kcal63g72.6g104.8g56g
Valittu annoskoko1968g819kcal31.5g36.3g52.4g28g
Annoskoko puolitettuna984g410kcal15.8g18.2g26.2g14g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.8g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138871