Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g25g0.3kcal0.1g0g0g0g
Suklaa tumma 50g260kcal2g26.8g15.6g2.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g10g6.4kcal0.4g0g2.5g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Kuohukerma (Ingman)101g342kcal2.2g3.1g35.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana396g1314kcal9.4g83.8g106.6g5.4g
Valittu annoskoko198g657kcal4.7g41.9g53.3g2.7g
Annoskoko puolitettuna99g329kcal2.4g21g26.7g1.4g
Arvot/100g100g332kcal2.4g21.2g26.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916