Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g37g7.6kcal0.2g1.4g0.1g0.5g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 11g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki30g24kcal3.9g0.6g0.6g0g
Hunajameloni kuorittu 26g10kcal0.2g2g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 15g5.3kcal0.7g0.3g0g0.4g
Saksanpähkinä 5.2g36kcal0.8g0.2g3.4g0.8g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g4.5g3.2kcal0.1g0.8g0g0g
Persilja 1.5g0.4kcal0g0g0g0.1g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g34g31kcal2.2g5.5g0.1g0g
Kananmuna, keitetty 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Rypsiöljy 4g36kcal0g0g4g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml3.7g0.8kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana396g380kcal23.2g22g21.4g4.2g
Valittu annoskoko198g190kcal11.6g11g10.7g2.1g
Annoskoko puolitettuna99g95kcal5.8g5.5g5.4g1.1g
Arvot/100g100g96kcal5.9g5.6g5.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004