Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis94g105kcal20.6g0g2.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.5g18kcal0g0g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)6.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz4.4g4.5kcal0g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana396g281kcal42g7.2g9.6g0.6g
Valittu annoskoko198g140kcal21g3.6g4.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna99g70kcal10.5g1.8g2.4g0.2g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079