Omenapähkinäpaistos

Poista omenista siemenkodat ja pilko palasiksi.

Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.

Kirpeät lajikkeet sopivat makeaan jälkiruokaan.

Laita omenapalat/viipaleet uunivuokaan, pirskottele sitruunamehua niiden päälle niin omena ei tummu.

Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet ja fariinisokeri sekä kaneli, lisää rasva ja sekoita tasaiseksi, lisää mukaan murskatut pähkinät.

Levitä kauramössö omenoiden päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 318 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 125g45kcal0.2g8.9g0.1g2.5g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 15g105kcal0.1g0g11.9g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g24g92kcal0g22.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Kaurahiutaleita(lidl)16g55kcal2.2g8.8g1.1g1.6g
Suolapähkinä (Rainbow), annos 100g7.8g48kcal2g1.1g3.9g0.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana398g759kcal11g97.6g34.2g10.2g
Valittu annoskoko199g380kcal5.5g48.8g17.1g5.1g
Annoskoko puolitettuna100g190kcal2.8g24.4g8.6g2.6g
Arvot/100g100g191kcal2.8g24.5g8.6g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306258