Gnocchit

Keitä perunat suolaisessa vedessä.

Kuori ja muussaa esim.

haarukalla.

Kaada jauhot työpöydälle (tai kulhoon).

Lisää päälle perunamössö ja muut aineet, vaivaa tasaiseksi.

Jauhojen määrä riippuu perunoiden rakenteesta - kun taikina on sopivan kiinteää, rullaa sormenpaksuisiksi tangoiksi.

Leikkaa n. 1,5 cm:n paloiksi ja anna odottaa sillä välin kun valmistat esim.

bolognaise-kastikkeen.

Keitä gnocchit merisuolatussa vedessä.

Kun pallerot nousevat pintaan (ei mene kauaa!), nostele ne reikäkauhalla kastikepannulle.

(Lisää sekaan esim.

mozzarellaraastetta sulamaan ja tarjoile.)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 165 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1200g720kcal18g156g1.2g10.8g
Vehnäjauho puolikarkea 450g1544kcal45.9g315g5.4g15.7g
Kananmuna kuorineen punnittu180g227kcal19.8g0.5g16.2g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g150g390kcal45g3g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3960g5762kcal257.4g949g90.6g53g
Valittu annoskoko1980g2881kcal128.7g474.5g45.3g26.5g
Annoskoko puolitettuna990g1440kcal64.4g237.3g22.7g13.3g
Arvot/100g100g146kcal6.5g24g2.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=319192