Bolognese (jamieoliver)
2 viipaletta pekonia ohuina siivuina
2 keskikokoista sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 porkkanaa silputtuna
2 lehtisellerin vartta silputtuna
oliiviöljyä
2 runsasta tl oreganoa
500 g jauhelihaa, mieluiten sika-nautaa
2 tlk tomaattimurskaa (a 400 g)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
pieni ruukku tuoretta basilikaa
1) Pane iso paistokasari keskilämmölle tai kuumalle lämmölle.
Laita kasariin kaksi lorausta oliiviöljyä, pekoni ja oregano ja paista kunnes pekoni on kullanruskeaa.
Lisää kasariin silputut kasvikset ja paista puolen minuutin välein sekoitellen yhteensä noin 7 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hiukan väriä.
2) Sekoita joukkoon jauheliha ja tomaattimurska.
Lisää myös toisen tomaattipurkillisen verran vettä.
Mausta runsaalla hyppysellisellä suolaa ja mustapippuria.
3) Nypi basilikasta lehdet ja pane ne hetkeksi jääkaappiin.
Pilko varret ja lisää ne kastikkeeseen.
Kuumenna kastike kiehuvaksi.
4) Alenna lämpöä ja hauduta puolittain kannen alla 1 tunti välillä hämmennellen.
5) Ota kansi pois ja hauuta ilman kantta ajoittain sekoitellen vielä 30 min. Jos kastike näyttää kuivalta lisää tilkka vettä.
6) Revi joukkoon loput basilikanlehdet.
Lähde
Jamien ruokavallankumous
readme.
fi
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa
Katrisav