Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 64g455kcal0.5g0.3g51.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen640g211kcal21.1g31.4g0g0g
Hiiva 64g48kcal8.4g0.7g0.3g4.4g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)384g1267kcal103.7g0g92.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 832g2855kcal84.8g582.4g10g29.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3968g9671kcal437g1229.6g307.4g67g
Valittu annoskoko1984g4836kcal218.5g614.8g153.7g33.5g
Annoskoko puolitettuna992g2418kcal109.3g307.4g76.9g16.8g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570