Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt3634g1672kcal116.3g174.4g54.5g0g
Hiiva 363g271kcal47.7g4g1.5g25.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%218g545kcal30.5g24g12.2g106.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti480g2398kcal119.4g159.7g138.1g136.2g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g2035g5901kcal203.5g1159.9g46.8g407g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g2834g9920kcal368.5g1984g59.5g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl436g3619kcal0g0g436g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g48652kcal1771.8g7012g1497.2g1350.2g
Valittu annoskoko10000g24326kcal885.9g3506g748.6g675.1g
Annoskoko puolitettuna5000g12163kcal443g1753g374.3g337.6g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761