Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g17g43kcal1.7g1.7g3.3g0.2g
Porkkana 751g246kcal4.7g41.7g1.5g19.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)751g225kcal7.5g30g3g1.5g
Rypsiöljy 20g179kcal0g0g20.3g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 240g765kcal58.6g109.8g4.6g21.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3978g3030kcal150.4g386.6g66.2g91.6g
Valittu annoskoko1989g1515kcal75.2g193.3g33.1g45.8g
Annoskoko puolitettuna995g758kcal37.6g96.7g16.6g22.9g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970