Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki31g18kcal2.7g1.6g0.1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.8g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 2.5g8.3kcal0g2g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 15g56kcal2.2g8.5g1.1g1.5g
Vehnälese, Liperin mylly3.1g4.5kcal0.5g0.3g0.2g1.7g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g8.1g26kcal0.9g5.2g0.2g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 56g193kcal5.7g39.4g0.7g2g
Rypsiöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana399g671kcal24g114g11.4g12.2g
Valittu annoskoko199g335kcal12g57g5.7g6.1g
Annoskoko puolitettuna100g168kcal6g28.5g2.9g3.1g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.9g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558