Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki313g175kcal26.6g15.6g0.6g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g28g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 25g83kcal0.1g20.2g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 150g561kcal21.7g85.5g10.9g15g
Vehnälese, Liperin mylly31g45kcal4.7g2.8g1.7g17.2g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g81g261kcal8.9g52g1.8g8.9g
Vehnäjauho puolikarkea 563g1930kcal57.3g393.8g6.8g19.7g
Rypsiöljy 34g299kcal0g0g33.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3985g6706kcal238.6g1139.8g111g121.6g
Valittu annoskoko1992g3353kcal119.3g569.9g55.5g60.8g
Annoskoko puolitettuna996g1677kcal59.7g285g27.8g30.4g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558