Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 3.9g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Sokeri 1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Mannasuurimo 2g6.2kcal0.2g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g24kcal0.4g5.2g0g0.4g
Valittu annoskoko20g12kcal0.2g2.6g0g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g6kcal0.1g1.3g0g0.1g
Arvot/100g100g61kcal1g13g0g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423