Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3.9g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.7g0.5kcal0.1g0g0g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Ruisjauho, 1 dl4.9g16kcal0.5g3.1g0.1g0.7g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 2.7g8.4kcal0.3g1.6g0.1g0.1g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 2.9g8.1kcal0.1g0.1g0.8g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g2.9g5.7kcal0.6g0g0.4g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g98kcal3.2g9.6g5.2g1.6g
Valittu annoskoko20g49kcal1.6g4.8g2.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna10g25kcal0.8g2.4g1.3g0.4g
Arvot/100g100g243kcal7.9g23.8g12.9g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198407