Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 0.5g3.7kcal0g0g0.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6.2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Hiiva 0.5g0.4kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki2.1g1.2kcal0.2g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g37kcal1.1g7.6g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g89kcal3.2g16g1g0.8g
Valittu annoskoko20g45kcal1.6g8g0.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna10g22kcal0.8g4g0.3g0.2g
Arvot/100g100g220kcal7.9g39.6g2.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567