Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3.9g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 1.2g0.1kcal0g0g0g0g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki3.1g2.5kcal0.4g0.1g0.1g0g
Hunajameloni kuorittu 2.7g1kcal0g0.2g0g0g
Parsakaali brokkoli 1.6g0.5kcal0.1g0g0g0g
Saksanpähkinä 0.5g3.7kcal0.1g0g0.4g0.1g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g0.5g0.3kcal0g0.1g0g0g
Persilja 0.2g0kcal0g0g0g0g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g3.6g3.2kcal0.2g0.6g0g0g
Kananmuna, keitetty 2.6g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Rypsiöljy 0.4g3.7kcal0g0g0.4g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g39kcal2.2g2.2g2.4g0.4g
Valittu annoskoko21g20kcal1.1g1.1g1.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g10kcal0.6g0.6g0.6g0.1g
Arvot/100g100g95kcal5.3g5.3g5.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004