Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 2.3g16kcal0g0g1.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Sokeri 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4.7g1.5kcal0.2g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana42g135kcal2.2g22.4g3.8g0.8g
Valittu annoskoko21g68kcal1.1g11.2g1.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna10g34kcal0.6g5.6g1g0.2g
Arvot/100g100g326kcal5.3g53.8g9.1g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780