Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 93g818kcal0g0g92.5g0g
Sipuli (kuorittu)446g120kcal5.8g21.4g0.9g7.6g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g793g935kcal66.6g131.6g16.6g31.7g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g149g461kcal25.3g80.3g4.3g19.3g
Valkosipuli 26g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Juustokumina jeera (), annos 6g20g70kcal3.5g8.8g4.4g2.1g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 33g15kcal0.7g2.6g0.1g0.5g
Mustapippuri 1.7g4.6kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Korianteri, tuore, annos 20g33g6.6kcal0.7g1.3g0.2g1g
Persilja 33g9kcal0.5g0.4g0.1g2.6g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g66g429kcal14.5g1.7g38.3g8.6g
Sitruunamehu, laimentamaton50g10kcal0.1g0.8g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g99g307kcal16.8g53.5g2.9g12.9g
Rypsiöljy 149g1314kcal0g0g148.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4000g9060kcal273.6g614.6g618.4g174.6g
Valittu annoskoko2000g4530kcal136.8g307.3g309.2g87.3g
Annoskoko puolitettuna1000g2265kcal68.4g153.7g154.6g43.7g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413