Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt3106g1429kcal99.4g149.1g46.6g0g
Hiiva 311g231kcal40.7g3.4g1.2g21.4g
Suola, annos 3g31g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 248g749kcal0.2g184.1g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 404g1305kcal117.1g28.3g80.7g123.5g
Ruisjauho (Rainbow)2485g7950kcal248.4g1565.2g57.1g347.8g
Vehnäjauho puolikarkea 2422g8312kcal246.8g1695.7g29.1g84.8g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl621g5590kcal0g0g621.1g0g
Puolukka 373g145kcal1.6g25.3g1.9g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g51421kcal1508.4g7302.2g1675.4g1174.4g
Valittu annoskoko10000g25710kcal754.2g3651.1g837.7g587.2g
Annoskoko puolitettuna5000g12855kcal377.1g1825.6g418.9g293.6g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600