Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 6803g1622kcal122.4g148.3g20.4g155.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 2041g1291kcal61.2g98g71.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 204g700kcal20.8g142.9g2.4g7.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen204g1469kcal2g2g163.3g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste680g2449kcal197.3g11.6g190.5g0g
Rypsiöljy 68g602kcal0g0g68g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g16266kcal807.4g805.6g1032g324.4g
Valittu annoskoko10000g8133kcal403.7g402.8g516g162.2g
Annoskoko puolitettuna5000g4067kcal201.9g201.4g258g81.1g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130