Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi6515g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 1954g759kcal8.6g132.9g9.8g50.8g
Sokeri 554g2248kcal0g553.2g0g0g
Mannasuurimo 977g3090kcal99.6g621.5g10.7g34.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g12193kcal216.4g2615.2g41g170g
Valittu annoskoko10000g6097kcal108.2g1307.6g20.5g85g
Annoskoko puolitettuna5000g3048kcal54.1g653.8g10.3g42.5g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423