Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 6250g13840kcal1093.8g0g1062.5g0g
Sipuli (kuorittu)1000g270kcal13g48g2g17g
Kauralese 417g1500kcal75g190g32.1g72.9g
Kananmuna kuoreton 1000g1427kcal125g3g102.5g0g
Gouda juusto1000g4300kcal270g0g350g0g
Voi 167g1209kcal2g0.7g135.5g0g
Oliiviöljy 167g1474kcal0g0g166.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g48039kcal3157.6g483.4g3702.6g179.8g
Valittu annoskoko10000g24019kcal1578.8g241.7g1851.3g89.9g
Annoskoko puolitettuna5000g12010kcal789.4g120.9g925.7g45g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272