Kesäkurpitsalaatikko

Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi.

Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesäkurpitsasuikaleilla.

Käytä noin puolet suikaleista.

Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrttimausteilla ja soijakastikkeella.

Ripottele puolet purjorenkaista ja paprikapaloista kurpitsakerroksen päälle.

Seuraavaksi tulee kerros keittämätöntä makaronia (mikä tahansa pasta käy, mutta parhaiten tähän mielestäni sopivat pienet kierrepastat, nauhamakaroni tai spagetti lyhyeksi pätkittynä).

Mausta jälleen kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika.

Jos kaapistasi löytyy kuivattuja suppilovahveroita, on niiden vuoro nyt. Levitä kerros liotettuja suppilovahveroita makaronikerroksen pinnalle.

Suppilovahverot tekevät tästä ruoasta todellisen herkun.

Levitä loput kurpitsasuikaleet vuokaan ja mausta jälleen.

Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä.

Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa.

Tee juustokastike: sekoita jauhot ja kerma keskenään vispilällä tasaiseksi, lisää vesi ja sulatejuusto.

Laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksunee.

Lisää emmentaljuusto raasteena tai viipaleina ja anna sen sulaa kastikkeeseen.

Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä.

Peitä ruoka kastikkeella.

Paista vajaassa 225 asteessa noin 40 - 45 min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä.

Ruoan idea on se, että makaronit imevät kypsyessään kurpitsoista ja tomaateista erittyvän nesteen.

Voit tehdä laatikon ilman makaronejakin, mutta siitä tulee silloin aika vetistä.

Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä.

(http://www.elisanet.fi/puutteenper
a/uuniruoka.html)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 445 grammaa

Doomchild
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 563g102kcal3.2g14.1g2.3g3.9g
Purjosipuli 225g52kcal4.1g5.4g0.5g4.7g
Paprika punainen 191g56kcal1.8g8.6g0.8g3.6g
Makaroni, pasta 281g921kcal28.7g186.9g3.1g9.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g338g69kcal2g12.8g1g4.7g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)225g191kcal2.3g7.9g15.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Koskenlaskija paprikasulatejuusto141g394kcal26.7g0g31g0g
Juusto. punainen Emmental raaste27g105kcal7.8g0g8.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4005g3856kcal155.4g487.2g125.4g53.4g
Valittu annoskoko2003g1928kcal77.7g243.6g62.7g26.7g
Annoskoko puolitettuna1001g964kcal38.9g121.8g31.4g13.4g
Arvot/100g100g96kcal3.9g12.2g3.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=183790