Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 350g2539kcal4.2g1.4g284.6g0g
Sokeri 128g518kcal0g127.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1338kcal39.7g273g4.7g13.6g
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.3g1g33.8g0g
Sokeri 425g1725kcal0g424.6g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g200g96kcal0.2g24g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Sokeri 120g487kcal0g119.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4005g14760kcal183g2026.8g648g31.4g
Valittu annoskoko2003g7380kcal91.5g1013.4g324g15.7g
Annoskoko puolitettuna1001g3690kcal45.8g506.7g162g7.9g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081