Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)100g25kcal1g5.5g0g1.4g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3.7g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Oliiviöljy 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana402g202kcal3.8g16.2g13.8g4.8g
Valittu annoskoko201g101kcal1.9g8.1g6.9g2.4g
Annoskoko puolitettuna101g51kcal1g4.1g3.5g1.2g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471