Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Peruna, punnittu kuorineen 25g16kcal0.4g3.3g0g0.2g
Porkkana 25g8.2kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Paistijauheliha nauta 5%100g129kcal20.8g0g5g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa25g75kcal5.8g0g5.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana403g472kcal55g12g22g2.6g
Valittu annoskoko202g236kcal27.5g6g11g1.3g
Annoskoko puolitettuna101g118kcal13.8g3g5.5g0.7g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794