Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 334g270kcal5.2g56.1g0.2g10g
Lanttu 167g48kcal1.7g7.7g0.5g3g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g400g380kcal80g0g6.8g0g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g19g166kcal0g0g18.8g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g167g284kcal2.7g3.5g28.4g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g23g28kcal0.6g1.4g2.1g0.4g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g834g209kcal7.5g34.2g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4020g2804kcal197.2g212.2g123g29g
Valittu annoskoko2010g1402kcal98.6g106.1g61.5g14.5g
Annoskoko puolitettuna1005g701kcal49.3g53.1g30.8g7.3g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326543