Punajuuri-perunasosekeitto

Kuori punajuuret, pilko kuutioiksi.

Keitä vedessä kunnes hieman pehmenneet.

Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat.

Keitä yht. noin puoli tuntia.

Lisää kasvisliemikuutio ja ruokakerma.

Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Lauran84

N63 sanoi...

Tähän kannattaa lisätä vielä sipulia, valkosipulia ja porkkanaa makua antamaan. Kerman sijaan voi käyttää Koskenlaskijaa, joka antaa lisämakua.

sunnuntai 06.05.2012 klo 17:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 700g533kcal13.2g108.5g1.4g7g
Punajuuri 450g173kcal4.5g31g0.9g11.2g
Vesi650g0kcal0g0g0g0g
Laktoositon ruokakerma 15% (Arla), annos 200g200g320kcal5.4g8.6g30g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow13g34kcal1.3g1.3g2.6g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4026g2119kcal48.8g298.8g69.8g36.8g
Valittu annoskoko2013g1059kcal24.4g149.4g34.9g18.4g
Annoskoko puolitettuna1007g530kcal12.2g74.7g17.5g9.2g
Arvot/100g100g53kcal1.2g7.4g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=219013