Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g668g136kcal4g25.4g2g9.4g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Valkosipuli 54g58kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g54g13kcal0.2g4.6g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 1070g2120kcal28.1g8.2g207.5g71.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4032g4740kcal77.2g109.2g420.2g169.8g
Valittu annoskoko2016g2370kcal38.6g54.6g210.1g84.9g
Annoskoko puolitettuna1008g1185kcal19.3g27.3g105.1g42.5g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081