Rahkaaprikoosipullat

Tee aineksista (jauhot, hiiva, 2,5 dl sokeria, ripaus suolaa, sulatettu margariini) normaali pullataikina veteen, kohotuksen jälkeen leivo pieniä litteitä piirakkapohjia halkaisijaltaan noin 10 cm, painele keskusta litteäksi täytettä varten.

Täytettä varten sekoita 2 purkkia rahkaa, desilitra sokeria, vähän vaniljasokeria, puolikkaan sitruunan puristettu mehu sekä kaksi kananamunaa.

Aseta täytettä piirakkapohjille ja lisää keskelle vielä aprikoosinpuolikas tai neljännes, miten pikkutölkistä riittää.

Riippuu siitä kuinka isoja ja kuinka monta piirakkaa taikinasta tulee tehtyä.

Voitele reunat kananmunalla.

Paista 200 asteessa kunnes rahka hyytyy ja reunat ovat vaaleanruskeat, eli noin 10-15 minuuttia.

Vinkki: siistejä piirakkapohjia saa, kun kaulii tai taputtelee taikinan noin sentin paksuiseksi ja sitten isolla mukilla tai lasilla ottaa sopivat pyöreät pohjat taikinasta irti.

Jos muki tarttuu taikinaan niin se kannattaa kastaa jauhoihin ennen kuin painaa sen taikinaan.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.8g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sokeri8g33kcal0g8g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)8g10kcal0.9g0g0.7g0g
Aprikoosit puolikkaina mehussa34g13kcal0.2g3g0g0g
Maitorahka Hyla 0,4% 125g40g26kcal4.4g1.7g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.80g280kcal10.6g54.4g1.9g3g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen8g58kcal0g0g6.4g0g
Sokeri20g81kcal0g20g0g0g
Hiiva, 50g4g2.4kcal0.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana405g1006kcal33.2g174.4g18.4g6g
Valittu annoskoko202g503kcal16.6g87.2g9.2g3g
Annoskoko puolitettuna101g252kcal8.3g43.6g4.6g1.5g
Arvot/100g100g249kcal8.2g43.1g4.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31281