Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 104g49kcal0.5g8.8g0.2g2g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g4.2g14kcal0.5g3g0g0g
Valkoviini kuiva 10g7.2kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl84g284kcal1.7g2.5g29.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana405g708kcal5.4g28.8g58.8g4g
Valittu annoskoko203g354kcal2.7g14.4g29.4g2g
Annoskoko puolitettuna101g177kcal1.4g7.2g14.7g1g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248038