Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 63g15kcal1.1g1.4g0.2g1.4g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Parsakaali brokkoli 63g22kcal2.9g1.2g0.2g1.6g
Kasvisliemikuutio, Knorr2.5g7kcal0.2g0.2g0.6g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)50g80kcal1.4g1.4g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana405g261kcal11.8g10.8g17.2g6.8g
Valittu annoskoko203g131kcal5.9g5.4g8.6g3.4g
Annoskoko puolitettuna101g65kcal3g2.7g4.3g1.7g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139