Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 317g1286kcal0g316.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 486g1669kcal49.6g340.4g5.8g17g
Voi 354g2569kcal4.2g1.4g287.9g0g
Leivinjauhe 13g22kcal0.6g4.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g9.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 499g192kcal0.8g40.7g0.4g7.5g
Kananmuna 50g(kpl)125g157kcal13.7g0.4g11.2g0g
Maito, Kevyt187g86kcal6g9g2.8g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g36kcal0.3g7.9g0.3g0g
Sokeri 20g81kcal0g19.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4040g12275kcal150.4g1501.4g616.8g49.2g
Valittu annoskoko2020g6138kcal75.2g750.7g308.4g24.6g
Annoskoko puolitettuna1010g3069kcal37.6g375.4g154.2g12.3g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137478