Rinkutinkun jauhelihaperunapata

Paistetaan jauheliha, kuoritaan ja pilkotaan perunat ja porkkanat viipaleiksi.

Ladotaan uuni pataan vuorotellen kerroksittain.

Tehdään lihaliemi ja kaadetaan vuokaan.

Lisätään vielä vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Haudutetaan uunissa n. 200 astetta, kunnes ruoka on ihanan pehmeää ja kypsää.

Ruoassa voi käyttää lempimausteitaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1622 grammaa

Rinkutinku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g625g175kcal3.7g37.2g1.2g15.6g
Peruna, keskikokoinen 60g875g525kcal13.1g113.8g0.9g7.9g
Paistijauheliha 10%500g850kcal100g0g50g0g
Lihaliemikuutio Maggi28g77kcal2.5g1.9g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4055g3254kcal238.6g305.8g116.8g47g
Valittu annoskoko2028g1627kcal119.3g152.9g58.4g23.5g
Annoskoko puolitettuna1014g814kcal59.7g76.5g29.2g11.8g
Arvot/100g100g80kcal5.9g7.5g2.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244631