Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha28g47kcal5.3g0g2.8g0g
Peruna, vanha, kuorittu 47g36kcal0.9g7.3g0.1g0.5g
Porkkana 4.7g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Lanttu 4.7g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli 4.7g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1g2.9kcal0.1g0.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana406g179kcal12.8g16.4g6.2g1.6g
Valittu annoskoko203g90kcal6.4g8.2g3.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna102g45kcal3.2g4.1g1.6g0.4g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462