Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Bataatti, kuorittu 42g34kcal0.7g7g0g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.1g1.5g0g0.6g
Rypsiöljy 2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Vesi83g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g4.7g5.6kcal0.1g0.3g0.4g0.1g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g13g37kcal2.5g0g2.9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 17g7.6kcal0.5g0.8g0.2g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana409g234kcal8.4g21g11.6g4.4g
Valittu annoskoko205g117kcal4.2g10.5g5.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna102g59kcal2.1g5.3g2.9g1.1g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g2.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548