Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi68g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g7.3g34kcal1.4g0.1g3.1g1.9g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g7.3g42kcal1.7g1.4g3.6g0.4g
Siirappi 6.8g21kcal0g5.1g0g0g
Hiiva, 50g2.4g1.5kcal0.3g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale24g83kcal3.4g13.6g1.6g1.1g
Grahamjauho 68g224kcal7.2g41.4g1.5g6.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl20g66kcal2.7g12.5g0.6g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana409g940kcal33.4g148.2g20.8g22.4g
Valittu annoskoko205g470kcal16.7g74.1g10.4g11.2g
Annoskoko puolitettuna102g235kcal8.4g37.1g5.2g5.6g
Arvot/100g100g230kcal8.2g36.2g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=283286