Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow279g1537kcal2.5g2.5g167.7g0g
Kananmuna kuoreton 154g219kcal19.2g0.5g15.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 272g935kcal27.8g190.7g3.3g9.5g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 559g199kcal0.9g39.7g0.5g11.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g45kcal0g11.1g0g0g
Omenasose makeuttamaton 126g95kcal0.4g21.4g0.1g1.9g
Margariini, 60%, Rainbow140g768kcal1.3g1.3g83.8g0g
Sokeri 238g964kcal0g237.3g0g0g
Ruishiutale 252g743kcal22g130.8g6.3g35g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4088g11059kcal149.6g1281.2g555g115.4g
Valittu annoskoko2044g5529kcal74.8g640.6g277.5g57.7g
Annoskoko puolitettuna1022g2765kcal37.4g320.3g138.8g28.9g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324