Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 280g108kcal2.8g19.3g0.6g7g
Palsternakka 131g84kcal0.7g15.5g0.5g5.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g207g56kcal2.7g9.9g0.4g3.5g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)14g35kcal1.5g0.4g3.1g0.2g
Vesi876g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g13g15kcal0.1g3g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 350g135kcal0.6g28.6g0.3g5.3g
Mustapippuri, annos 1g0.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g131g276kcal30.2g0g17.1g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g44g61kcal1.2g2.8g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4095g1542kcal79.8g159.6g54.6g43.8g
Valittu annoskoko2048g771kcal39.9g79.8g27.3g21.9g
Annoskoko puolitettuna1024g386kcal20g39.9g13.7g11g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712