Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 125g30kcal2.3g2.8g0.4g2.9g
Lihaliemikuutio Maggi1.7g4.8kcal0.2g0.1g0.4g0g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%31g50kcal0.8g0.8g4.7g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g171kcal6.6g7.6g11g5.8g
Valittu annoskoko205g85kcal3.3g3.8g5.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna103g43kcal1.7g1.9g2.8g1.5g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.9g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138871