Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g113g377kcal13.5g74.3g2.7g9.2g
Grahamjauho 6.9g23kcal0.7g4.2g0.2g0.7g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5g16kcal1.4g0.3g1g1.5g
Seesaminsiemen, kuorineen 4g27kcal1.1g0.3g2.3g0.5g
Rypsiöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 6.3g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana411g980kcal35g165.8g18.6g24.6g
Valittu annoskoko205g490kcal17.5g82.9g9.3g12.3g
Annoskoko puolitettuna103g245kcal8.8g41.5g4.7g6.2g
Arvot/100g100g239kcal8.5g40.4g4.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010