Kikherneitä tomaattikastikkeessa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Vittra
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 3.1g27kcal0g0g3.1g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)1.1g0.8kcal0g0.1g0g0g
Currytahna punainen (Pirkka)1.1g2.8kcal0g0.1g0.3g0g
Pirkka luomu tomaattimurska109g33kcal1.5g7.1g0.5g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 66g87kcal5.5g11.5g1.3g3.3g
Hunaja 4.4g14kcal0g3.5g0g0g
Viinietikka 6.6g1.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana412g343kcal14.6g46.2g10.4g7g
Valittu annoskoko206g172kcal7.3g23.1g5.2g3.5g
Annoskoko puolitettuna103g86kcal3.7g11.6g2.6g1.8g
Arvot/100g100g83kcal3.5g11.2g2.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85570